Vertikalgösen 2017 ställs in på grund av vattenbrist.

För två år sedan togs det ett beslut om att muddra ett område i sjön Tisaren. Det har under många år funnits ett impregneringsverk i anslutning till sjön vid Åsbro där det har impregnerats stolpar med bla kreosot som är en giftig substans. För att kunna genomföra saneringen behövde sjön sänkas med ca 60cm. Den torra och nederbördsfattiga sommaren och hösten gjorde att sjön snarare sänktes med närmare metern.
För oss i Hallsbergs sportfiskeklubb har detta medfört en massa tråkigheter inte minst för dom med trailerbåtar, som inte har kunnat sjösätta någonstans.  Runt våra bryggor har dom med båtplatser fått se sina båtar bli liggande på sjöbotten.
Tyvärr har det inte fyllt på tillräckligt med vatten för att vi ska kunna genomföra tävlingen i år heller.
Vi hoppas på att sjön hinner fyllas på ordentligt till nästa år.

Tävlingskommittén

Så här såg det ut vid vår sjösättningsramp i höstas. Situationen är lite bättre idag.

Så här såg det ut vid vår sjösättningsramp i höstas. Situationen är lite bättre idag.

Det här inlägget postades i Fiske, Tävling. Bokmärk permalänken.